Mindwaves

"You can't stop the waves, but you can learn to surf"

Behandeling

 

Een belangrijk doel van de training is om anders te leren omgaan met je problemen. Je wordt uitgenodigd om je 'doe-modus', waarin je vaak op de automatisch piloot denkt, handelt en problemen oplost, om te zetten in een 'zijn-modus' waarin je de dingen toelaat te zijn zoals ze zijn. Hierdoor ga je je anders verhouden tot jezelf, naar intenser Zijn. Mindfull leven is een manier van Zijn, niet enkel een training volgen.
De training omvat 8, bijeenkomsten van 2½ uur. De groepsgrootte is maximaal 8 personen. Middels diverse oefeningen waaronder de body-scan, meditaties, rek- en strekoefeningen en registratieopdrachten word je getraind in het terugbrengen van je aandacht naar het heden. Je steeds bewust worden van je gedachten en het actuele moment. Zodra je aandacht afdwaalt of eenvoudigweg verslapt breng je deze op vriendelijke, niet oordelende maar besliste manier weer terug naar het nu. Concentratie op de ademhaling fungeert hierbij als 'anker'.

 

Voor een aantal mensen is het best spannend om deze training in groepsverband te volgen en een enkele keer weerhoudt het iemand van deelname. Dit is heel jammer, vaak blijkt dat de groepsdynamiek een belangrijke meerwaarde  biedt voor de verdieping van deze methodiek.

 

U kunt zich niet meer inschrijven voor reguliere 8 weekse cyclus mindfulness welke in het September 2017 aanvangt.

Startdatum groep:
      Donderdagavond 21 september. De vervolgdata zijn 28 sept, 5, 12,19,26 oktober 2, 9 november (wanneer 1 avond uitvalt is er een uitloop naar 16 november)
 
      Tijd 19.15 - 21.45
Locatie Jan Steenhof 14 Weert

 Hiervoor kunt u zich nog inschrijven.

 

Enkele reacties van cursisten:


"Ik dacht dat ik al erg bewust was van mijn gevoel, maar heb met mindfulness geleerd dat ik toch vaker negatieve gedachten heb dan ik dacht. Door me hiervan bewust te zijn krijg ik meer vat op mijn emoties en ben veel aardiger voor mezelf (kindful). "Met de langere en korte meditaties heb ik geleerd meerdere keren per dag in het nu te 'zijn'. Door de liefdevolle begeleiding van Monique erg de moeite waard."

"Ik vond het erg verrijkend, een ervaring die niemand zichzelf zou mogen onthouden. Het helpt om meer mens te worden."

"Ik heb geleerd om op moeilijke momenten meer rust te creëren in mijzelf. Het is ten allen tijde bruikbaar. het niets 'moeten' maar accepteren is een eye-opener."